27 Eylül 2007 Perşembe

Sporun Hayatimizdaki Yeri ve Önemi

Spor deyince aklimiza bildigimiz spor branslari gelmekte.
Aslinda spor yapmak o kadar kolay ve zahmetsizdir ki, fakat ma^lesef biz sporu gozumuzde cok buyutmekteyiz.

Aslinda spor sadece brans altinda spor yapmak degildir. Bir futbol, basketbol, hentbol vs. oynamak sadece hobi yapmak anlamindadir. Tabiki bu sporlarin ust duzeyleride var. Benim demek istedigim, herkes icin spor, herkesin yapabildigi ve sagligina birseyler katabildigi spor. Yani haftada 3 gun yarimsar saatten duzenli ve tempolu yuruyuste bir spordur ve en iyi saglik yardimcisidir. Aslinda gunumuzun en buyuk saglik problemi Hareketsizlik ve bundan dogan Obezite hastaligidir.

Hareketsiz bir vucut gittikce sekil degistirmeye, goruntuyu bozmaya ve daha sonra saglik bozmaya baslar. Bu durumdan kurtulmanin en iyi yolu, en az haftada 3 gun yarimsar saatten cikip tempolu yurumektir. Hem kimsenin kesesine zarar gelmemis olur.
Televizyonlarda izledigimiz ve insanlarin kilo vermek icin basvurduklari bir suru secenek, sadece kandirmadan ibadettir. Neymis efendim "oturdugum yerde kilo verecekmisim", "belimi 2 beden inceltecekmisim". Bosverin bunlari, hepsi para tuzagi.
Bir insan, gunluk yedigi ve aldigi kaloriden daha fazlasini yakamaz ise kilo vermez sadece kilo almaya devam eder. Bunun icin hareket etmek ve kas-iskelet sistemini calistirmak gerekir. Bunu unutmayin!!

Saglik dolu nice mutlu gunler dilegiyle..

Hiç yorum yok: